Principală  —  IMPORTANTE   —   Vadim Cojocaru a demisionat de…

Vadim Cojocaru a demisionat de la șefia IGP. Cine preia conducerea

Guvernul a aprobat demiterea lui Vadim Cojocaru din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), după ce Parlamentul l-a numit în ședința de joi, 11 iunie, în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA). 

Tot astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat ca funcția de conducere în cadrul IGP să fie preluată de Sergiu Paiu. Astfel, Sergiu Paiu, începând de joi, 18 iunie, va intra în noua funție pe un termen de 5 ani.

„Domnul Sergiu Paiu are studiile necesare în domeniu, licențiat în drept și a început activitatea polițienească în 1992 ca inspector al poliției criminale, apoi șef de secție al poliției în mai multe subdiviziuni ale MAI”, a declarat ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Actualmente, Sergiu Paiu este adjunct al Inspectoratului General al Poliției. Tot el este șef al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, subdiviziune creată ca urmare a fuzionării Inspectoratului naţional de patrulare şi Direcţiei generale securitate publică prin absorbţie, fiind succesor de drepturi.