Principală  —  IMPORTANTE   —   Vacanță în Turcia pentru cetățenii…

Vacanță în Turcia pentru cetățenii R. Moldova. Ce măsuri au luat autoritățile turce și cum s-au pregătit hotelurile

loverguide.com

Din 1 iulie, cetățenii R. Moldova pot merge în Turcia, la mare. Totuși, există o serie de condiții și măsuri de precauție pe care autoritățile din Turcia, dar și turiștii le vor lua pentru a evita infectarea cu Covid-19.

De la 1 iulie, zborurile dintre R. Moldova și Turcia au fost reluate. În timpul zborului pasagerii vor fi rugați să îndeplinească un formular cu privire la locul aflării, vor fi examinați și testați, dacă au simptome specifice. Conform informațiilor publicate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, testul la Covid-19 va fi gratuit, iar pasagerii cu rezultat pozitiv la testul Covid-19 nu vor fi deportați, urmând a fi tratați pe teritoriul țării.

Conform informațiilor publice, hotelurile au luat un șir de măsuri pentru a evita infectarea turiștilor cu Covid-19.

Astfel, la aterizare, în aeroport se va măsura temperatura prin intermediul camerelor cu termoviziune sau termometru.

✅ Soluțiile de dezinfectare vor fi instalate în toate locurile publice din aeroport, transport și pe teritoriul hotelului.

✅ Turiștii vor fi transferați la hoteluri cu mașini cât mai mici, ca să fie evitate grupurile de oameni.

✅ La intrare în hotel se va măsura temperatura, iar bagajele vor fi dezinfectate și trimise în camere cu etichete pe ele.

✅ La recepție se vor oferi pixuri de unică folosință, iar la cerere se va oferi gratuit, măști și mănuși de unică folosință.

✅ Cartelele camerelor vor fi dezinfectate cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete sau accesul în camere va fi cu coduri descărcate pe telefonul mobil.

✅ În lifturi va avea voie să intre câte o persoană, cu excepția familiilor. Zonele publice (plajă, piscină, restaurante etc.) vor fi amenajate ca să se respecte distanțierea socială.

✅ Camerele nu vor fi folosite timp de 48 de ore după eliberare.

✅ Toate componentele inclusiv telecomenzile de aer condiționat și televizor vor fi și dezinfectate zilnic, iar textilele spălate la o temperatură de minim 70 de grade.

✅ Preparatele vor fi servite direct la mesele turiștilor, de către personal. Deserturile, fructele și salatele vor fi servite pe farfurii de unică folosință. Turistul va comanda tot ce dorește, în ce cantități dorește, iar ospătarii vor aduce mâncarea la mese. Ospătarii vor avea măști de protecție, bonete și mănuși.

✅ Măsuri de distanțare socială vor exista și la piscine și pe plaje, vor fi minim 1,5 metri între șezlonguri. Clienții vor primi prosoape de la personal.

✅ Pentru fiecare cameră vor fi rezervate șezlonguri la plajă și bazin. La fel se va proceda și în restaurant, unde va fi rezervată o masă pentru consumul produselor gătite de bucătarii hotelurilor.

Măsurile indicate vor fi respectate de toate hotelurile de pe litoralul turcesc cu mici modificări de la hotel la hotel, dar care nu vor scădea nivelul de protecție și siguranță a turiștilor.

Doar 5 state cu care Moldova are stabilite relații diplomatice au deschis complet granița pentru cetățenii moldoveni. Este vorba despre Turcia, Iran, Macedonia de Nord, Belarus și Albania care au ridict toate restricțiile de călătorie.

Statele Uniunii Europene rămân închise și permit doar tranzitul cetățenilor moldoveni care fie sunt rezidenți în statele UE, muncesc sau învață acolo. De asemenea, fărăr restricții pot circula șoferii de TIR, autobuz, marinari sau cei din aviație. O altă categorie privilegiată o reprezintă posesorii de pașapoarte diplomatice și membrii ai misiunilor diplomatice.

În România, starea de alertă a fost prelungită până la 17 iulie. Moldovenii sunt obligați să stea 14 zile în carantină cu mai multe excepții pe care le puteți găsi în documentul de mai jos.