Principală  —  IMPORTANTE   —   „Un ziar ca o pâine…

„Un ziar ca o pâine caldă”: final de campanie

Pe 16 decembrie, campania „Un ziar ca o pâine caldă”, desfășurată de „Ziarul de Gardă” și de „Șapte Spice” a luat sfârșit. Ultima vizită din cadrul acestei acțiuni a avut loc la Centrul de Sănătate Publică din Criuleni, acolo unde, zilnic, sute de oameni ajung în căutarea unor soluții pentru sănătatea lor. Și în cadrul acestor întâlniri, la fel ca și la întrevederile anterioare, oamenii, în special cei care citesc ZdG, ni s-au plâns de salarii și pensii mici, de lipsa locurilor de muncă, de sărăcie, de medicamente scumpe, dar și de condiții grele de viață, în special în cazul persoanelor în vârstă, rămase singure în R. Moldova.

Cei cu care am discutat ne-au spus că oamenii de la țară au pierdut încrederea în mai multe surse de informare, în special după ce acestea s-au implicat în campanii de dezinformare. „Lectura ziarelor ne ia mai mult timp, deși, se pare, ziarele sunt mai credibile decât unele posturi TV”, ne-a spus Maria, din Criuleni, care venise la Centrul de Sănătate Publică pentru o consultație la medicul de familie.

Ion Butucel ne-a spus că citește sporadic ZdG, dar e dezamăgit de faptul că autoritățile nu intervin atunci când ziarul abordează subiecte importante. „Informații importante, scrise de ziariști, parcă trec pe lângă urechile autorităților”, spune Ion.  

Timp de 7 săptămâni, împreună cu „Șapte spice”, Ziarul de Gardă a vizitat șapte instituții medicale și sociale din R. Moldova, unde a distribuit ziare și pâine proaspătă angajaților și pacienților. În acest răstimp, au fost distribuite 350 de pâini și tot atâtea ziare, existând însă posibilitatea ca mult mai multe persoane să guste din pâine și să lectureze ziare proaspete.

În cadrul campaniei, ZdG a ajuns la Spitalul Raional din Strășeni, la Azilul Republican de Bătrâni, la „Casa providenței”, la Centrul de Sănătate din Văsieni, Ialoveni, la Complexul de Servicii Geriatrice Integrate, la Policlinica Institutului Oncologic din Chișinău și la Centrul de Sănătate Publică din Criuleni.