Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un tânăr de 17 ani…

Un tânăr de 17 ani din Congaz se află în stare gravă la spital, după ce ar fi fost lovit de o mașină la volanul căreia s-ar fi aflat șeful penitenciarului din Taraclia

Foto-simbol

Un tânăr în vârstă de 17 ani din satul Congaz, UTA Găgăuzia, se află în stare gravă la spital, după ce a fost lovit de o mașină. Deși Inspectoratul General de Poliție nu a comunicat care este numele șoferului automobilului, surse sigure ale Ziarului de Gardă spun ar fi vorba despre șeful Penitenciarului numărul 1 Taraclia, Andrei Bușmachiu. Șeful penitenciarului nu a fost de găsit pentru o reacție. Accidentul s-a produs luni, 30 noiembrie.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, la ora 07:08, Inspectoratul de Poliție Comrat al DP Găgăuzia a primit un apel telefonic în care se comunica faptul că în satul Congaz, în apropierea unei benzinării „Petromol” a avut loc un accident, în urma căruia a fost lovit un pieton.

Echipajul aflat la fața locului a stabilit că un bărbat în vârstă de 42 de ani, născut în raionul Ialoveni, satul Răzeni, a lovit din întâmplare un pieton care a apărut pe neașteptate pe carosabil, în timp ce acesta se deplasa cu automobilul „Dacia Logan”, cu girofarul pornit, și se îndrepta în direcția sudicpă.

În urma accidentului, băiatul s-a ales cu leziuni corporale și a fost internat la spitalul din Comrat în secția de Reanimare și Terapie Intensivă.

Potrivit comunicatului poliției, testul de alcoolemie a arătat că șoferul automobilului nu era în stare de ebrietate.

Andrei Bușmachiu nu a fost de găsit pentru a comenta accidentul. Este originar din satul Rezeni, Ialoveni și este șef al penitenicarului nr. 1 din Taraclia din 13 decembrie 2017. Potrivit datelor de pe site-ul oficial al Administrației Naționale a Penitenciarului, Andrei Bușmachiu este comisar-șef de justiţie și administrează acest penitenciar care este „de tip închis pentru detenţia condamnaţilor majori de gen masculin”.