Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un spital din R. Moldova…

Un spital din R. Moldova cere ajutorul cetățenilor în lupta cu COVID 19. „Doritorii pot să aloce surse financiare pentru susținerea Spitalului”

Spitalul Raional Cantemir a publicat rechizitele bancare „la solicitarea unor agenți economici”, unde „doritorii ar putea să aloce resurse financiare pentru susținerea instituției în supravegherea și tratamentul pacienților raionului cu COVID 19”. Anunțul a fost plasat pe site-ul instituției medicale joi, 9 aprilie, documentul fiind semnat de directorul interimar al instituției, Anatol Răcilă.

Adresarea Spitalului Raional Cantemir către cetățeni pentru ajutor vine în contextul în care pe conturile Ministerului Finanțelor s-au strâns peste 13 milioane de lei de la cetățenii care au donat tuturor spitalelor și medicilor care luptă cu coronavirusul de tip nou. Niciun leu însă nu a fost utilizat până astăzi, 9 aprilie 2020.

ZdG a încercat să facă precizări la acest subiect cu conducerea instituției medicale, dar la numerele de telefon indicate pe site, nu a răspuns nimeni. Nici reprezentanții Consiliului Raional nu au răspuns la apeluri.

Nici Ministerul Sănătății nu a răspuns, deocamdată, la solicitarea ZdG de a face precizări la acest subiect.

Rechizitele bancare pot fi consultate pe site-ul Spitalului Raional Cantemir.