Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un șofer a fost privat…

Un șofer a fost privat de dreptul de a conduce pentru un an, după ce pe rețelele de socializare a fost publicat un video în care acesta admite mai multe încălcări în trafic

Imagine simbol

Instanța de judecată a adoptat decizia de a priva de dreptul de a conduce pentru un an, un șofer care în ultimii 3 ani a fost sancționat repetat pentru contravenții admise în traficul rutier, dar și în domeniul ordinii publice, se arată într-un comunicat luni, 18 martie. Potrivit deciziei instanței, după un an, șoferul va trebui să respecte toate procedurile de redobândire a permisului de conducere și doar dacă le va întruni pe toate, va putea conduce din nou.

La baza deciziei instanței judecătorești a stat Procesul verbal al poliției care s-a autosesizat în baza secvențelor video apărute pe rețelele de socializare, în care șoferul admite mai multe încălcări în trafic, punând în pericol participanții traficului rutier.

„Poliția s-a autosesizat în baza secvențelor video apărute pe rețelele de socializare, în care un șofer admite mai multe încălcări, punând în pericol participanții traficului rutier. Cazul a avut loc la 14 martie pe o stradă din Bălți. Polițiștii au identificat și sancționat șoferul. Acesta are 28 de ani și este tot din Bălți. Bărbatul a fost înlăturat de la volan, iar BMW-ul a fost transportat la parcarea specială.

Pentru încălcarea prevederilor RCR, prin manifestarea de comportament agresiv, acesta riscă amendă de până la 2 000 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare. Bărbatul urmează a fi privat de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de până la un an.

Procesul verbal a fost expediat Judecătoriei Bălți pentru adoptarea unei decizii. Menționăm că șoferul, în ultimii 3 ani, a fost sancționat repetat pentru contravenții admise în traficul rutier, dar și în domeniul ordinii publice”.

Poliția atenționează că „în goana după aprecierea virtuală, puteți cauza o tragedie în lumea reală”.