Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un regizor din R. Moldova…

Un regizor din R. Moldova oferă acces online gratuit la filmul său despre corupție: „Acum este nevoie să inspirăm oamenii”

Regizorul Eugen Damaschin anunță că oferă de azi, 14 iunie 2019, acces online gratuit la filmul său „Beautiful corruption”. Damaschin spune că a decis să facă acest pas, pentru că „situația din țară are nevoie de un impuls moral” și a îndemnat, printr-un mesaj, și pe alți regizori din R. Moldova să-i urmeze exemplul.

„Începând cu 14 Iunie, filmul „Beautiful Corruption” va fi online. Conform planului, aceasta ar fi trebuit să se întâmple în toamnă. Scoatem filmul acum pentru că situația din țara noastră are nevoie de un impuls, în special de un impuls moral.

Sper foarte mult ca acest film să trezească careva întrebări în capul spectatorului, să-l împingă spre reflecția – de ce suntem acolo unde suntem. (…) Pentru filmele noastre furăm destul de multe din tot rahatul pe care-l trăim în țara noastră și cred că este onest ca ele să fie văzute în primul rând de cei care ne inspiră și nu doar de cei care ne aplaudă.

Din acest motiv, ne retragem din festivaluri și îl scoatem în acces public. Cu această ocazie vreau să îi îndemn pe toți colegii mei din domeniul cinematografiei, care au filme legate de problemele sociale din R. Moldova, să-și deschidă filmele pentru accesul public. Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că avem ce arăta, mai avem și o responsabilitate față de spectator.

Acum este nevoie să inspirăm oamenii, să le arătăm ceea ce poate ei nu observă, să-i facem să fie mai conștienți și poate, cu ajutorul creațiilor noastre, vom reuși să trezim ceva sau pe cineva. La fel, îndemn posturile de televiziune să se adreseze producătorilor de film pentru a putea asigura o acoperire cât mai mare a acestor filme. Noi suntem deschiși pentru conlucrarea cu toate posturile de televiziune, iar la solicitare veți primi filmul în formatul necesar Dvs”, a spus Damaschin în mesajul său.

Citiți și: Interviu: „Noi înţelegem ce înseamnă „mulţumire”, ce înseamnă „să rezolvi o problemă”, dar termenul corupţie e unul străin pentru noi”