Principală  —  IMPORTANTE   —   Un polițist care a stropit…

Un polițist care a stropit cu gaze lacrimogene un bărbat în scuarul Gării Feroviare a fost demis. Anunțul Poliției R. Moldova

Un polițist care zilele trecute a fost surprins în timp ce a stropit cu gaze lacrimogene un bărbat aflat în scuarul Gării Feroviare a anchetat, iar ulterior demis din funcție. Anunțul a fost făcut de responsabilii din cadrul Poliției R. Moldova, care au emis dumunică un comunicat în acest sens, menționând că încălcarea regulilor de către angajații poliției prin acțiuni neîntemeiate nu este acceptată de conducerea instituției.

„În legătură cu imaginile video apărute în spațiul online unde un polițist aplică mijloacele speciale, și anume gazele lacrimogene, în direcția a câteva persoane, Poliția precizează că polițistul a fost supus unei anchete de serviciu. În acest context, vineri, 17 iunie 2022, a fost încheiată ancheta de serviciu în privința acestuia, cu propunerea sancțiunii „Concediere”. Zilele viitoare urmează să fie emis actul administrativ cu sancțiunea propusă. Reiterăm că, polițiștii activează zilnic pentru siguranța cetățenilor prin respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, iar încălcarea acestora prin acțiuni neîntemeiate nu este acceptată de conducerea instituției”, se menționează în nota Poliției R. Moldova.

Incidentul a avut loc vineri, 17 iunie, în scuarul Gării Feroviare.

VIDEO GĂSIȚI AICI