Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un moldovean, depistat de autoritățile…

Un moldovean, depistat de autoritățile române după ce ar fi trecut înot Prutul pentru ajunge în România

Foto: Poliția de Frontieră Iași

Un tânăr din R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, ar fi trecut înot Prutul încercând să intre ilegal pe teritoriul României pentru a-și căuta un loc de muncă, potrivit Poliției de Frontieră din țara vecină.

„În data de 22 august, în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană care nu-și justifica prezența în zonă”, conform unui comunicat al autorităților române.

Astfel, tânărul care nu deținea documente asupra sa a fost identificat, în urma verificărilor efectuate, şi cu sprijinul autorităților din R. Moldova, s-a stabilit că este cetățean al R. Moldova, în vârstă de 21 ani și a trecut înot râul Prut cu intenția de a ajunge în România, în căutarea unui loc de muncă, menționează Poliția de Frontieră română.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, se mai arată în comunicat.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile din R. Moldova pentru continuarea cercetărilor.