Principală  —  IMPORTANTE   —   Un epidemiolog, fost șef al…

Un epidemiolog, fost șef al Centrului de Sănătate Publică din Edineț, infectat cu Covid-19: „Este izolat într-o secție”. Cum s-a infectat

Fostul șef al Centrului de Sănătate Publică din Edineț, actualmente medic epidemiolog în cadrul Centrului, a fost testat pozitiv pentru coronavirusul de tip nou, iar acum este internat la IMSP Spitalul raional Edineț. Contactat de către Ziarul de Gardă primarul de la Edineț ne-a comunicat că medicul este izolat într-o secție separată din cadrul instituției medicale din raion.

Primarul din Edineț: „Un medic epidemiolog din cadrul Centrului de Sănatate Publică este infectat cu Covid-19

Contactat de către Ziarul de Gardă, primarul din Edineț, Constantin Cojocaru, ne-a comunicat că fostul șef al Centrului de Sănătate Publică din Edineț, în prezent medic epidemiolog în cadrul CSP Edineț, este infectat cu coronavirusul de tip nou.

„Un medic epidimiolog de la Centrul de Sănătate Publică este infectat cu coronavirus și acum este izolat într-o secție la spital, la spitalul din Edineț. Epidemiologul infectat este fostul șef al Centrului de Sănătate Publică din Edineț. Este dintr-o localitate din raionul Edineț”, ne-a comunicat Constantin Cojocaru, primarul de Edineț.

Tot primarul ne-a spus că în aceste momente, CSP Edineț nu ar funcționa, iar angajații s-ar afla în carantină.

„Centrul nu funcționează, angajații au liber acum, probabil sunt în carantină”, ne-a mai comunicat edilul din Edineț.

Epidemiologul din Edineț s-ar fi contaminat de Covid-19 după ce s-a întâlnit cu fiul său care lucrează pe ambulanță și transportă pacienți cu Covid-19

Potrivit primarului din Edineț, medicul epidemiolog din cadrul Centrului de Sănătate Publică Edineț a fost testat pozitiv pentru coronavirus și internat la spital după ce a avut contact cu fiul său, care lucrează IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Bălți.

„Medicul a avut contact cu feciorul lui care lucrează pe ambulanță la Bălți. La rândul lui, feciorul a transportat cu ambulanța pacienți infectați cu coronavirus din zona de nord a țării la spitalele din Chișinău. Cel mai probabil din contactele respecive s-a infectat și dumnealui”, ne-a comunicat primarul.

Inițial, responsabilii din cadrul Centrului de Sănătate Publică Edineț, solicitați să ne confirme sau să ne infirme informația, ne-au comunicat că toate întrebările pe care le are ZdG la acest subiect să le adreseze responsabililor de la Agenția Națională de Sănătate Publica (ANSP). Ulterior, contactați de către ZdG, reprezentanții ANSP ne-au spus că nu ne pot oferi informații despre persoanele infectate, dar și că Centrul de Sănătate Publică din Edineț nu se află în carantină și că funcționează în regim normal.

Pe 3 aprilie curent, în conformitate cu declararea stării de urgență, având în vedere intensificarea răspândirii rapide a infecției cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, cu scopul de a menține starea de sănătate a locuitorilor Municipiului Edineț, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț a instituit regim de autoizolare a orașului Edineț, satelor Alexăndreni și Gordineștii Noi. Detalii aici

Până acum, în raionul Edineț au fost confirmate 11 cazuri de infecție cu Covid-19, iar 2163 de persoane se află sub supraveghere medicală.