Principală  —  IMPORTANTE   —   Un cetățean moldovean a murit,…

Un cetățean moldovean a murit, iar altul a fost internat în secția de reanimare în urma unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk a Federației Ruse

Sursa foto: bryansknovosti.ru

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează marți, 26 iulie, că doi cetățeni moldoveni au avut de suferit urmare a unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk a Federației Ruse.

„Conform ultimelor informații recepționate de către Ambasada țării noastre la Moscova, un cetățean moldovean a decedat.

Al doilea cetățean moldovean a fost internat în secția de reanimare a spitalului raional central din Sevsk, regiunea Briansk. Identitatea ambelor persoane a fost stabilită”, anunță MAEIE.

Ambasada R. Moldova în Federația Rusă este în contact cu autoritățile competente, dar și cu rudele victimelor, pentru a oferi asistența consulară necesară, mai anunță reprezentanții Ministerului de Externe.

Deocamdată, nu este clar motivul aflării celor doi moldoveni la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk a Federației Ruse, care se află la graniță cu Ucraina.

Guvernatorul regiunii ruse Briansk, Alexander Bogomaz, a anunțat pe Telegram că în dimineața zilei de marți, 26 iulie, a avut loc un atac la punctul de control „Troebortnoe”. Bogomaz acuză Ucraina de acest atac.

„În această dimineață, de pe teritoriul Ucrainei, a avut loc un atac asupra punctul de control „Troebortnoe”, situat în orașul Sevsk. Un dispozitiv exploziv a fost aruncat de pe un quadrocopter la un post vamal. În urma bombardamentelor, sunt patru răniți, care beneficiază acum de asistență medicală. Serviciile de urgență sunt la fața locului”, a scris dimineață Bogomaz.

Ulterior, peste aproape trei ore, guvernatorul regiunii ruse Briansk, Alexander Bogomaz, a anunțat că una dintre victime a murit.