Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un cetățean al Federației Ruse…

Un cetățean al Federației Ruse a încercat să treacă frontiera R. Moldova cu acte românești falsificate

Foto: Poliția de Frontieră a R. Moldova

Un cetățean al Federației Ruse a încercat să treacă frontiera R. Moldova, pe sensul de ieșire din țară, cu acte românești falsificate, anunță Poliția de Frontieră vineri, 17 martie.

Potrivit poliției, cetățeanul rus este documentat pentru uz de acte falsificate. Din spusele acestuia, „ar fi scos din buzunar 2 500 de euro pentru procurarea falsurilor”. Polițiștii de frontieră PTF Sculeni au identificat străinul vineri, 17 martie, printre călătorii prezenți pe sensul de ieșire din țară.

„Pentru formalitățile de control la frontieră s-a apropiat cetățeanul Rusiei de 34 de ani, pasager la ruta „Bălți – Iași”.

Tânărul a prezentat la control o carte de identitate românească, vizibil cu semne de falsificare.

În baza celor depistate, polițiștii de frontieră au extins verificările, fiind depistat și un certificat de naștere, pretins a fi eliberat de către autoritățile române. La fel, documentul conținea indici de falsificare.

Din declarațiile străinului s-a aflat că le procurase contra sumei 2 500 de euro și le-a folosit cu scopul de a ajunge în Uniunea Europeană.  Asupra sa avea și un pașaport valabil, emis de autoritățile ruse, se arată în comunicat.

Documentarea pe caz continuă de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Documentele au fost ridicate, urmând a fi supuse expertizei.