Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat de 50 de…

Un bărbat de 50 de ani, condamnat în 2019 la 8 ani de închisoare și anunțat în căutare pe canalele Interpol, reținut de ofițerii de investigații

Foto-simbol

Poliția R. Moldova anunță joi, 24 iunie, că un bărbat de 50 de ani, din Ștefan Vodă, condamnat la 8 ani de închisoare în anul 2019 și anunțat în căutare pe canalele Interpol în anul 2020 de Inspectoratul de Poliție (IP) Ștefan Vodă, a fost reținut în municipiul Chișinău de ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații (INI).  

„Din datele anchetei s-a constatat că, învinuitul l-ar fi convins pe un cetățean străin să investească mijloace financiare în desfășurarea activității de antreprenoriat în domeniul producerii materialelor combustibile reciclabile. Astfel, fiind în calitate de administrator a unui SRL, pe contul agentului economic au fost  transferați zeci de mii de euro. Ulterior, având același scop, sub pretextul achiziționării bunurilor pentru necesitatea SRL-ului, bărbatul  ar fi însușit ilegal mijloace bănești restante pe contul curent al întreprinderii”, se arată într-o notă informativă.

Bărbatul ar fi cauzat companiei o pagubă materială în proporții deosebit de mari în valoare de 474 522 de lei.

„Prin acțiunile sale, bărbatul a săvârșit o infracțiune conform art. 191, alin. 5, CP al R. Moldova (Delapidarea averii străine, adică însușirea ilegală a bunurilor altei persoane, încredințate în administrarea vinovatului, săvârșită în proporții deosebit de mari.) Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani”, se mai arată în nota informativă.

Bărbatul a fost predat inițiatorului căutării și plasat în penitenciar.