Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ MAE informează că grupul…

UPDATE MAE informează că grupul de copii merge spre casă. Un autocar cu mai mulți copii din R. Moldova, neautorizat să intre pe teritoriul Lituaniei. Copiii veneau din Belarus

UPDATE 11:26 Ministerul Afacerilor Externe informează că grupul de copii al corului „Rapsodia” continuă drumul spre casă în siguranță. 

Un autocar din R. Moldova, care transporta mai mulți copii, nu a fost autorizat să treacă granița cu Lituania. Copiii au participat la un concurs desfășurat în Belarus și se întorceau acasă, în R. Moldova. Ministerul Afacerilor Externe susține că a intervenit, iar Ambasada R. Moldova din Vilnius este în contact permanent cu autoritățile lituaniene de frontieră pentru a facilita o soluționare rapidă a situației și a obține autorizația necesară pentru trecerea graniței.

Un autocar din R. Moldova, care transporta mai mulți copii, care se întorceau la Chișinău după ce au participat la un concurs desfășurat în Belarus, nu a fost autorizat să treacă granița cu Lituania din cauza lipsei de licență a transportatorului.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri dimineață că a intervenit și informează că, în condițiile ordonanței guvernului lituanian cu privire la regimul de trecere a frontierei, trecerea autocarului nu a fost autorizată din cauza lipsei de licență a transportatorului.

„Ambasada R. Moldova din Vilnius este în contact permanent cu autoritățile lituaniene de frontieră pentru a facilita o soluționare rapidă a situației și a obține autorizația necesară în cel mai scurt timp posibil. Siguranța cetățenilor noștri este o preocupare centrală și ne angajăm să le asigurăm trecerea frontierei fără întârzieri”, se arată în reacția MAE.

MAE recomandă tuturor cetățenilor să se asigure, înainte de orice călătorie, de validitatea actelor personale, dar și de faptul că transportatorul ales este autorizat și respectă toate normele de siguranță și legalitate.

Copiii și-au petrecut noaptea de joi spre vineri într-un cămin al unei școli din Belarus, la granița cu Lituania.