Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un alt pasaj subteran din…

Un alt pasaj subteran din mun. Chișinău intră în reparații

Pasajul subteran din strada Alecu Russo din sectorul Ciocana a intrat de astăzi, 12 august, în reparaţie. Potrivit primarului general al Chișinăului, trecerea subterană va fi renovată, vor fi instalate camere de supraveghere, iar pe pereţi vor fi imagini ale oraşului şi sectorului Ciocana.

 „Mai facem un pas în dezvoltarea infrastructurii în capitală. De astăzi, subterana din strada Alecu Russo, din sectorul Ciocana, intră în reparație. Ani de zile a stat în paragină, fără ca cineva să tragă atenția la ea. 50 de ani nu s-a intervenit cu reparații, iar sistemul pluvial este intr-o stare deplorabilă.

Responsabilii mi-au spus că o parte din pavajul de granit este încă bun, acesta va fi renovat și păstrat. Ba mai mult, pentru siguranța locuitorilor, în subterană vor fi instalate camere de supraveghere. Vreau să adaug că comercianții din această trecere au fost evacuați, întrucât, gheretele acestora îngustau spațiul prin care oamenii treceau. Nimeni din cei prezenți nu au luat măsuri și nu au păstrat curățenia aici. Ne propunem să aducem în ordine toate subteranele, ce pe parcurs au devenit piețe neîngrijite„, susține Ceban.

Totodată, Primăria mun. Chișinău anunță că lucrările de reabilitare a subteranei de pe Viaduct sunt finalizate în proporție de 95%.

Totodată, în perioada următoare vor intra în reparație trei pasaje subterane din sectorul Buiucani al capitalei: obiectivul din Piața „Dimitrie Cantemir”, cel de pe str. Ion Creangă, 74/1 (Flacăra), și pasajul din Calea Ieșilor.

Lucrările de reabilitare a trecerilor subterane, desfășurate în prezent, sunt executate cu suportul unor agenți economici. 

Pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 20 de pasaje subterane.