Principală  —  IMPORTANTE   —   Un alt doctor a decedat…

Un alt doctor a decedat din cauza complicațiilor cauzate de Covid-19: medicul a activat 33 de ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă

Doctorul Leonid Nagacevschi a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie, de către responsabilii din cadrul Institului de Medicină Urgentă, instituție, în care, medicul a activat 33 de ani.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Institului de Medicină Urgentă, colegii de muncă a medicului decedat și-au exprimat regretul și au transmis condoleanțe familiei medicului.

Condoleanțe familiei colegului nostru, Leonid Nagacevschi, care a pierdut lupta cu viața!

Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului neurochirurg categorie superioară, Leonid Nagacevschi, care a activat la IMU 33 de ani, fiind răpus de noul tip de coronavirus, COVID-19.

Îl cunoaștem ca o persoană dedicată, implicată, activă și foarte muncitoare. IMU a pierdut un adevărat specialist și un om cu suflet mare.

Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea. Aducem un ultim omagiu colegului nostru.
Un gând de alinare şi sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mângâie şi să-i întărească. Fie-i țărâna ușoară!” se menționează în mesajul posta pe Facebook.

Tot joi, 22 octombrie, ANSP a anunțat că doctorița Maria Botnariuc, în vârsă de 72 de ani, care activa ca dezinfecționist în Secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hîncești, a decedat din cauza infecției cu Covid-19.

Până acum, 43 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

De la debutul pandemiei de Covid-19, în R Moldova au fost confirmate 68 791 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. 49 702 persoane s-au tratat, iar 1 630 au decedat.