Principală  —  IMPORTANTE   —   UE și Polonia – în…

UE și Polonia – în spiritul Echipa Europa – continuă să ofere asistență medicală Republicii Moldova

Republica Polonă a oferit un lot de echipament medical Institutului Mamei și Copilului din Chișinău (IMC). Ajutorul a fost livrat prin mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Echipamentul, vital pentru sănătatea oamenilor, va ajuta sistemul medical din Republica Moldova să răspundă necesităților oamenilor, inclusiv refugiaților din Ucraina. 

La eveniment de înmânare oficială a echipamentului au participat ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej, Sergiu Gladun, directorul IMC, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și personalul medical.

Valoarea totală a donației, oferită prin intermediul Polish Aid, este de 420 de mii de euro și include: 30 de pompe de perfuzie, 50 de pompe pentru seringi, 2 ecografe, 5 electrocardiografe, 2 aparate de ventilare pulmonară, 10 monitoare de ritm cardiac, 5 paturi medicale, 4 mese de operație și 5 defibrilatoare.

Echipamentul medical, oferit în spiritul Echipa Europa, vine să întărească rezistența țării și să ajute cetățenii Republicii Moldova să se simtă mai în siguranță în țara lor. Inițiativa Echipa Europa s-a născut din condițiile extraordinare create în 2020 de pandemia COVID-19 ca un răspuns european unit la provocările și nevoile majore apărute în țările partenere. Echipa Europa combină resursele colective de dezvoltare ale UE, ale statelor membre și ale agențiilor de implementare.

Mai multe detalii, precum și imagini video de la evenimentul de donație pot fi găsite accesând: Ceremonia de acordare a lotului de echipament medical oferit de Polonia și Uniunea Europeana Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.