Tudor Pânzari a primit de la stat o casă, după 15 ani de luptă și șapte ani de trai în colibă

După șapte ani de protest continuu și trai într-o colibă de lemn instalată în apropierea Palatului Republicii din Chișinău, veteranul de război Tudor Pânzari revine în localitatea sa natală, orașul Căușeni. Veteranul războiului de pe Nistru a devenit proprietar cu acte în regulă a unei locuințe din Căușeni abia după 15 ani din ziua în care autoritățile i-au demolat casa. Coliba urmează a fi demolată în câteva zile.

Participantul la războiul de la Nistru a rămas, la propriu, în drum, în iulie 2002, când autoritățile i-au demolat locuința în timp ce acesta era internat în spital. În acești ani a făcut mai multe demersuri către autoritățile locale și cele raionale, dar fără vreun rezultat. Instanța de judecată a obligat autoritățile locale din Căușeni să-l includă în rând în regim prioritar pentru a primi o locuință, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât în 2017.

În câteva zile, Tudor Pânzari va demola coliba și se va întoarce la Căușeni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *