Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Traficul rutier pe bd. Ștefan…

Traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN, temporar suspendat. Cum va fi redirecționat transportul public

Sursă: Regia Transport Electric Chișinău

Primăria Municipiului Chișinău informează, printr-un comunicat de presă, că duminică, 13 august 2023, între orele 14:00-24:00, circulația transportului public pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin, va fi suspendată. Măsura a fost luată în legătură cu desfășurarea în Piața marii Adunări Naționale a evenimentului dedicat tinerilor din capitală „Chișinău Youth Fest” 2023, ediția a II-a.

În perioada menționată, transportul public (troleibuze, autobuze), care traversează Piața Marii Adunări Naționale, va fi redirecționat pe străzile adiacente, după cum urmează:

TROLEIBUZE:

Rutele nr. 1, 5, 8 și nr. 22 vor circula pe str. București (tur-retur);

Ruta nr. 4 spre Buiucani – pe str. București, iar spre Botanica – de pe str. V. Lupu – pe str. A. Mateevici – A. Pușkin – bd. Stefan cel Mare și Sfânt;

Ruta nr. 34 spre Centru – pe str. București, iar spre comuna Trușeni – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile V. Alecsandri – București – pe traseu;

Se suspendă activitatea troleibuzului turistic pentru ziua de duminică – 13.07.2023.

AUTOBUZE:

Ruta nr. 5 – tur: pe traseul stabilit;

retur: de pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 9 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ismail și în continuare pe traseul stabilit și retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin,  str. Alexandru cel Bun, str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 11 – tur/retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin,  str. Alexandru cel Bun, str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 26 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit. Retur pe traseul stabilit.

Ruta nr. 46 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin,  str. Alexandru cel Bun, str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. Retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.