Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trafic intens în punctul de…

Trafic intens în punctul de trecere Leușeni, pe ambele sensuri de circulație

Poliția de Frontieră informează vineri, 6 ianuarie, că se atestă trafic intens în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Potrivit autorităților, ambele sensuri de circulație sunt aglomerate.

Pe sensul de intrare în R. Moldova sunt circa 100 de mașini, iar pe cel de ieșire – aproximativ 80 de mașini.

„În aceste condiții, Poliția de Frontieră în cooperare cu Serviciul Vamal au dispus măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului transfrontalier: sincronizarea acțiunilor pe linia degajării circulației, suplinirea numărului de angajați din prima linie, suplinirea tehnicii speciale de control și deschiderea adițională a pistelor de control”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată, Poliția menționează că în punctele de trecere din proximitate, Cahul și Costești, se atestă un trafic mai mic.

Conform ultimele date prezentate de Poliția de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit peste 56 de mii de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din R. Moldova – circa 29 de mii de traversări persoane. 

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – aproximativ 33 de mii, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit puțin peste 23 de mii.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – circa 32 de mii de traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – peste 15 mii de treceri și alte aproape 9 400 de traversări – frontiera aeriană.