Principală  —  IMPORTANTE   —   Toți medicii care activează în…

Toți medicii care activează în Chișinău urmează a fi testați la COVID – 19

Foto: World Health Organization in Moldova

Toți medicii care activează în instituții medicale din Chișinău urmează a fi testați la Covid – 19, începând de astăzi, 13 aprilie. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței săptâmânale a serviciilor primăriei.

„În rândul medicilor, astăzi aveam 15 cazuri de infectare cu noul virus din cele 416 din toată țara. În acest sens toate cadrele medicale trebuie testate. Avem o donație de teste de producție americană de la un laborator privat care vor testa toți medicii din Chișinău începând cu ziua de astăzi”, a susținut Ceban.

Autoritățile municipale au precizat că din cele 15 cadre medicale confirmate, infectați la locul de muncă sunt doar 9, alte 6 s-au contaminat pe cale comunitară.

Primii care vor fi testați sunt personalul medical de la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Următorul va fi personalul de la Spitalul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, iar apoi restul spitalelor.

Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul R. Moldova, au fost confirmate 435  cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 109, asistenţi medicali -154, felceri – 29, paramedici – 1, farmacişti – 8, personal auxiliar – 134 persoane.