Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Teleradio-Moldova, după ce Ion Ceban…

Teleradio-Moldova, după ce Ion Ceban a afirmat că instituția nu a transmis Liturghia dedicată Hramului orașului Chișinău: „Compania își rezervă dreptul de a restricționa accesul la posturile publice a cetățenilor care susțin agresiunea militară împotriva Ucrainei”

„Compania „Teleradio-Moldova” își rezervă dreptul, în conformitate cu legile în vigoare și propriile sale regulamente, de a restricționa accesul la posturile publice de radio și televiziune a acelor cetățeni moldoveni, inclusiv a unor înalți demnitari bisericești, care susțin fățiș sau indirect agresiunea militară împotriva Ucrainei, în urma căreia în țara vecină au murit și mor mii de oameni nevinovați”.

Despre aceasta a comunicat directorul general al instituției publice Vlad Țurcanu, după ce primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a afirmat că-i „pare rău că pentru prima data Moldova 1 nu transmite Liturghia de Hramul Chișinăului”.

„TV Moldova 1 a transmis în direct, în dimineața zilei de 14 octombrie 2022, între orele 8.00-9.30, o slujbă religioasă dedicată Hramului orașului Chișinău, de la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din capitală, care are același hram ca și orașul Chișinău. (…)

În același timp, compania „Teleradio-Moldova” ține să menționeze că în ultimele zile a transmis o serie de emisiuni și reportaje consacrate Hramului orașului Chișinău, după cum se poate constata prin accesarea site-ului oficial al instituției”, se arată în comunicatul publicat de Vlad Țurcanu.

Totodată, potrivit directorului general al companiei, „Teleradio-Moldova” a pus la dispoziția autorităților municipale, la cererea acestora, pentru desfășurarea unor evenimente culturale consacrate Hramului orașului Chișinău, Orchestra Simfonică condusă de prim-dirijorul acesteia, maestrul Gheorghe Mustea.

„Regretăm, în aceste condiții, atitudinea arbitrară a primarului capitalei față de „Teleradio-Moldova” și îl asigurăm de deplina gătință a instituției publice a audiovizualului de a reflecta evenimentele de interes public din R. Moldova, inclusiv din Chișinău”, se mai arată în comunicat.

Vineri, 14 octombrie, locuitorii și oaspeții capitalei sărbătoresc Hramul Orașului Chișinău. Prima mențiune documentară a Chișinăului ca localitate datează din 17 iulie 1436, astfel, Chișinăul a ajuns la 586 de ani.

Cu această ocazie, autoritățile municipale au pregătit un program cu concerte, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari și bucătărie tradițională. Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău au depus de dimineață flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” a avut loc Liturghia de Hram.