Principală  —  IMPORTANTE   —   Telefericul din pădurea de la…

Telefericul din pădurea de la Buiucani, unicul care a existat și funcționat în Chișinău, va fi reparat

Telefericul din Chișinău, unicul care a existat și funcționat vreodată în capitală, va fi reparat. Despre asta a anunțat Primăria Capitalei, care a menționat într-o notă că Consiliul municipal Chișinău a aprobat obiectul parteneriatului public-privat referitor la reconstrucția capitală a telefericului care face legătura dintre strada Nicolae Costin și Calea Ieșilor. Același document aprobat de CMC prevede și amenajarea zonei adiacente stației de staționare a telefericului.

Potrivit notei emisă de Primărie, proiectul urmează a fi realizat din contul dării în concesiune agentului privat a Telefericului reconstruit și a obiectelor renovate/construite în spațiul adiacent.

Direcția generală transport public și căi de comunicație a fost desemnată în calitate de partener public, în scopul implementării proiectului de PPP privind reconstrucția Telefericului.

Scopul proiectului privind reconstrucția Telefericului este de a crea/reactiva un Centru Turistic Național atractiv pentru petrecerea timpului liber a locuitorilor din municipiu, dar și din întreaga republică, ceea ce va contribui esențial la dezvoltarea socio-economică a capitalei, dar și va spori atractivitatea acestui punct turistic.

„De asemenea, realizarea proiectului va contribui la atragerea potențialilor investitori pentru dezvoltarea infrastructurii locale, crearea unor noi locuri de muncă în cadrul obiectivelor renovate, dezvoltarea infrastructurii din zona adiacentă a telefericului, creșterea gradului de confort al cetățenilor prin oferte noi de recreere, consolidarea statutului de oraș verde al municipiului Chișinău, prin creșterea atractivității turistice etc”, se menționează în nota Primăriei.

Potrivit datelor publice, telefericul a fost inaugurat în anul 1991 și nu mai funcționează din anul 1996.