Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Suspecții în cazul tinerei stropite…

Suspecții în cazul tinerei stropite cu acid au fost eliberați și, apoi, arestați din nou pentru că au amenințat familia victimei

Tânărul care  a comandat omorul fostei sale iubite la sfârşitul lui 2014, dar şi cel  care a comis omorul, stropind-o pe Taisia Brânză cu acid sulfuric, au fost eliberaţi. Potrivit informaţiilor, aceştia vor fi cercetaţi în libertate. Decizia a fost luată ieri de către magistraţii de la Judecătoria Râşcani, scrie jurnal.md

La şedinţă a fost prezent doar individul care a săvârşit planul pus la cale de fostul iubit al victimei, acesta fiind bolnav. Astfel, judecătorii au examinat ieri  demersurile din partea avocaţilor privind eliberarea acestuia din penitenciar şi plasarea în arest la domiciliu, având la bază decizia Curţii Constituţionale cu privire la ilegalitatea arestului preventiv ce depăşeşte durata de 12 luni.

La scurt timp  după ce indivizii au fost eliberați, aceștia au fost din nou reținuți pentru 72 de ore în legătură cu faptul că au amenințat rudele victimei.

Anterior, mama și fratele victimei și-au arătat îngrijorarea că dacă va fi eliberat în arest la domiciliu, bănuitul ar putea fugi din ţară. Mai mult, rudele victimei afirmă că el le-ar fi ameninţat mai înainte cu răfuiala.

Amintim că în decembrie 2014, o tânără de 29 de ani din capitală a fost stropită pe faţă cu acid sulfuric în scara blocului din sectorul Râşcani al capitalei, iar la scurt timp, victima a decedat  la spital. Ancheta a sta­bi­lit că fos­tul iubit a recurs la acest gest din gelo­zie. Bănu­i­ții au decla­rat poli­ției că și-au pla­ni­fi­cat acțiu­nile timp de mai multe zile, pre­pa­rând sub­stanța chi­mică în con­di­ții cas­nice. Tot­o­dată, fos­tul iubit al tine­rei a con­ve­nit cu pri­e­te­nul său ca acesta să exe­cute ata­cul con­tra sumei de 1000 USD.  Bănuiții riscă detenție pe viață.