Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Starea persoanelor infectate cu coronavirus:…

Starea persoanelor infectate cu coronavirus: 227 pacienți sunt în stare gravă, iar 28 de persoane se află la respirație asistată

Foto: World Health Organization in Moldova

Până la data de 5 mai, în R. Moldova au fost înregistrate 4 248 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 1 544 de persoane au reușit deja să se recupereze în urma infectări. Totuși, numărul de îmbolnăviri continuă să crească, iar potrivit autorităților, peste 200 de persoane se află în stare gravă.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează prin intermediul unui comunicat de presă că 227 de persoane infectate se află în stare gravă, dintre care 28 pacienți sunt conectați la aparatele de respirație asistată. Alți 520 de pacienți sunt în stare de gravitate medie, iar restul persoanelor infectate sunt în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate și 1055 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-256, asistenţi medicali-381, felceri-60, paramedici-1, farmacişti-17, personal auxiliar-340 persoane.

Din numărul total de lucrători medicali infectați, 352 s-au tratat.