Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Spre Uniunea Europeană, cu acte…

Spre Uniunea Europeană, cu acte false. Patru conaționali, depistați cu documente falsificate la granița moldo-română

Sursa: border.gov.md

Patru cetățeni ai R. Moldova au fost depistați cu acte false la granița moldo-română în urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră. În timp ce două dintre persoanele vizate au declarat că nu erau conștiente de ilegalitatea pe care o comit, altele două au menționat că au cheltuit 200 de euro și, respectiv, 800 de euro pentru a obține actele, potrivit unui comunicat al Potiției de Frontieră a Republicii Moldova.

La granița moldo-română, în punctele de trecere Leușeni și Sculeni, polițiștii de frontieră au înregistrat patru tentative de ieșire din țară cu acte falsificate. Documentați sunt patru conaționali. Este vorba despre un pasager de pe ruta ocazională Moldova-Germania, unul de pe ruta Moldova-Franța, unul de pe ruta ocazională Moldova-Olanda, iar altul – de pe ruta ocazională Chișinău-București. Descoperirile au fost făcute în zilele weekendului trecut.

În timp ce două dintre persoanele vizate au declarat că nu erau conștiente de ilegalitatea pe care o comit, altele două au menționat că au cheltuit 200 de euro și, respectiv, 800 de euro pentru a obține actele.

Conform procedurilor legale, documentele a fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.