Principală  —  IMPORTANTE   —   Sportivul paralimpic Ștefan Roșca a…

Sportivul paralimpic Ștefan Roșca a obținut două medalii și e dublu vicecampion la Campionatul European din Tibilisi

Sportivul paralimpic Ștefan Roșca a obținut marți două medalii și a devenit astfel dublu campion la Campionatul European din Tibilisi.

Anunțul a fost făcut chiar de către sportiv printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Încă doua medalii pentru Moldova ! Dublu vicecampion în “Best-Results” și “Total-Results” la Campionatul European din Tbilisi 2022. Cea mai dificilă și stresantă competiție din viață, cu mila și ajutorul lui Dumnezeu am trecut și peste asta”, spune sportivul în mesajul său.

Sportivul moldovean a mulțumit în mesajul lui „tuturor celor care i-au fost alături, l-au susținut și au avut încredere în el”.

În adolescență a devenit campion național la box. La 17 ani, după un accident, când încercase să salveze un cocostârc prins în cablurile de electricitate, sportivul a ajuns în scaunul cu rotile. Deși a urmat o perioadă dificilă, nu a renunțat la sport, ci s-a reorientat spre haltere, luând premiu după premiu.

În 2021, Ștefan Roșca a adus R. Moldova medalia de aur la Cupa Mondială de powerlifting, desfășurată în Marea Britanie, la Manchester. El a reușit să ridice 194 de kilograme, clasându-se pe primul loc la categoria sa de greutate – 97 de kilograme.  

Sportivul a povestit atunci pentru ZdG despre felul în care, înainte de acest premiu, și-a făcut jumătate de an antrenamentele în garaj, despre modul în care R. Moldova, cu greu, a găsit să-i dea o uniformă pentru competiție, despre faptul cum a rămas fără bursă sportivă în ultimele luni, dar și despre ce înseamnă să nu cedezi, indiferent de circumstanțe, atât în sport, cât și în viață.