Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău,…

Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău, dotat cu panouri fotovoltaice cu suportul financiar al Lituaniei

La Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău a fost instalată o centrală solară de 220 kW, care va asigura cu energie electrică instituția medicală. Potrivit Ministerului Sănătății (MS), centrala fotovoltaică a fost montată cu suportul financiar al Lituaniei, costul total fiind de 4,8 milioane de lei.

Ministerul Sănătății susține că centrala fotovoltaică va ajuta instituția medicală să facă economii anuale de peste un milion de lei.

„La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a fost instalată o centrală solară de 220 kW, care va asigura cu energie electrică instituția medicală, economiile anuale fiind estimate la peste un milion de lei.

Centrala fotovoltaică a fost montată în cadrul proiectului „Abordarea schimbărilor climatice și acordarea libertății energetice în Parteneriatul Estic din Republica Moldova prin instalarea unei centrale solare de 420 kWp și transferul experienței Lituaniei”, finanțat de Agenția de Management al Proiectelor de Mediu a Ministerului Mediului al Republicii Lituania. Costul total, al echipamentelor și instalarea lor, este de 4,8 milioane de lei”, a anunțat Ministerul Sănătății.