Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situația epidemiologică în municipiul Chișinău:…

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău: Se atestă o diminuare a morbidității prin infecția COVID-19

În municipiul Chișinău, în ultimele zile se atestă o diminuare a morbidității prin infecția COVID-19. Totodată, persistă în continuare prezența cazurilor grave și cazurilor foarte grave. Anunțul a fost făcut luni, 25 ianuarie, de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău.

„Cu toate că această infecție se răspândește în lume și sunt țări în care rata infecțiilor este încă mare, în municipiul Chișinău determinăm o diminuare a morbidității prin infecția COVID. Incidența rămâne încă foarte înaltă, iar incidența persistă în cazurile grave și extrem de grave în cazul infectărilor cu COVID. Se menține starea de alertă.

Până acum pe teritoriul R. Moldova au fost confirmate 156 202 cazuri, în municipiul Chișinău la ziua raportării sunt înregistrate 65 755 de cazuri. Au fost tratate 53 704 persoane, iar 1106 au decedat. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30-39 de ani și persoanele de peste 60 de ani.

În tratament la domiciliul, de la începutul pandemiei, cu forme ușoare ale virusului, au fost înregistrate 45 092 de pacienți. La moment sunt 1107 de pacienți“, a susținut Bucearschi.

Totodată, Bucearschi a precizat că, capacitatea totală de spitalizare a persoanelor infectate cu noul coronavirus în spitalele municipale rămâne a fi 1.037 de paturi, precum și 200 de paturi de triaj.

„Duminică, 24 ianuarie, în spitalele municipale au fost internați 671 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre care 54 de pacienți au fost internați în stare foarte gravă, 249 pacienți în stare gravă și alți 347 pacienți în stare medie. externați -21“, a mai spus șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Bucearschi a anunțat că la 21 ianuarie, Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie și-a reluat activitatea.

Alte 265 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate duminică, 24 ianuarie, în R. Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 156 202.