Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sistemul medical din R. Moldova…

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza coronavirusului

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță despre decesul medicului dermatovenerolog Valentin Gladîș, care activa în calitate de șef în Secția dermatovenerologie din cadrul Spitalului Raional Edineț.

„Cu profund regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a lui Valentin Gladîș, în vârstă 73 ani,  care a activat în calitate de șef secția dermatovenerologie din cadrul Spitalul Raional Edineț, până-n luna septembrie 2020. Valentin Gladîș și-a dedicat 51 ani sistemului medical, fiind un medic competent, profesionist, un om cu suflet mare. Acesta a fost internat la data de 14 februarie, la Spitalul Raional Edineț. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se spune într-un comunicat al ministerului.

Astăzi, 21 februarie 2021, MSMPS a anunțat despre alte 507 cazuri noi de infectare cu COVID-19 ce au fost confirmate în R. Moldova. Totodată,  20 de oameni și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de Covid-19.

Până la ziua de azi, 87 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3364 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 288 în stare extrem de gravă (50 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). 

Alte 673 persoane au fost vindecate. În total, 161 893 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 5835 persoane, iar 16 145 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 176 752.