Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șeful Centrului Medicilor de Familie…

Șeful Centrului Medicilor de Familie din Briceni a pierdut lupta pentru viață în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Profimedia

Șeful Centrului Medicilor de Familie din raionul Briceni, Liviu Petrov, a pierdut lupta pentru viață în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Anunțul a fost făcut de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul ședinței de vineri a Legislativului.

Deputații din Parlamentul R. Moldova au ținut un minut de reculegere în cadrul ședinței în memoria medicilor care au pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a dat citirii listei tuturor medicilor care au decedat.

„Au trecut 13 luni de când R. Moldova a fost atacată de ucigașul virus și în toată această perioadă noi de fiecare dată am onorat eroii în alb, medicii noștri care sunt în prima linie și care și-au jertfit sănătatea, dar unii și0au dat și viața pentru conanționalii noștri. Ei merită să-i ținem minte”, a declarat Candu.

Potrivit ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până la ziua de astăzi, 109 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 239 146.