Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șefii mai multor întreprinderi de…

Șefii mai multor întreprinderi de stat ar urma să fie aleși prin concurs internațional

Foto: gov.md

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, declară că la șefia mai multor întreprinderi de stat vor fi numiți specialiști internaționali, iar în acest sens ar urma să fie contractată și o companie internațională de recruting.

„Trebuie să găsim oameni integri și profesioniști. Vom anunța concursuri internaționale. Nu este simplu, pentru că trebuie contractată și o companie de recruting”, a declarat Brînzan în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministrul a mai precizat că acest proces este unul de durată, așa că până la desfășurarea acestor concursuri, la șefia întreprinderilor de stat vor fi numiți directori interimari.

Solicitat, să ofere un exemplu concret pe marginea companiei „Moldtelecom”, care a rămas fără director, după ce Dan Mitriuc a depus cerere de demisie, Brînzan a declarat că în această săptămână ar urma să fie schimbat și Consiliul de administrare al „Moldtelecom” , dar și vicedirectorii acestei companii.

„Avem lista de candidați pentru Consiliu și vom pune până când un șef interimar din exterior”, a spus Brînzan.

Ministrul a mai adăugat că până în prezent au demisionat directorii de la „Moldtelecom”, „Moldexpo”, „Metalferos”, „Cricova” și „Mileștii Mici”.

Publicitate
Publicitate