Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șefa Agenţiei pentru recuperarea bunurilor…

Șefa Agenţiei pentru recuperarea bunurilor infracţionale și-a dat demisia

Otilia Nicolai, șefa Agenţiei pentru recuperarea bunurilor infracţionale și-a dat demisia pe 1 noiembrie curent, invocând motive personale.

Potrivit Angelei Starinschi, ofițer de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), Otilia Nicolai se află în concendiu, însă la revenire va continua să activeze în cadrul CNA, doar că într-o altă funcție.

Din 2002 şi până în 2006, Otilia Nicolai a fost inspector în Biroul de investigaţii operative în cadrul Direcţiei Generale Teritoriale (DGT) Chişinău a CCCEC. În 2006, pentru o scurtă perioadă ajunge ofiţer superior de urmărire penală în cadrul DGT Chişinău a CCCEC, fiind promovată în acelaşi an în funcţia de ofiţer superior de urmărire penală pe cazuri excepţionale. Şi-a păstrat funcţia şi în 2012, după reorganizarea instituţiei, iar în 2015 devine şefa Serviciului recuperare active din cadrul Direcţiei Generală Urmărire Penală (DGUP) a CNA, în care a îndeplinit atribuţii similare cu activitatea ulterioară a ARBI.

Potrivit declarației de avere pentru 2017, Otilia Nicolai a ridicat un salariu de 250 de mii de lei de la CNA, iar soțul său, cu care a fost colegă în cadrul CNA, procurorul Anatolie Tăietu, a primit un salariu de 178 de mii de lei. Soțul fostei șefe de la ARBI a mai primit în 2017 o donație de 100 de mii de lei. Cei doi soți declară un apartament de 70 m2 și au în folosință un automobil de model Volvo XC60, fabricat în 2015, și un automobil de model Toyota Camry, fabricat în 2008.

În 2009, Otilia Nicolai a fost decorată de preşedintele Vladimir Voronin cu Ordinul „Credinţă Patriei”, clasa III, „pentru merite în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei şi criminalităţii economico-financiare, îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu şi înalt profesionalism”, aceasta fiind una din puţinele menţiuni în public despre Otilia Nicolai.