Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Secția cardiochirugie din cadrul Spitalului…

Secția cardiochirugie din cadrul Spitalului Clinic Republican, plasată în carantină, după ce mai mulți pacienți au fost diagnosticați cu COVID – 19

A fost suspendată activitatea secției cardiochirurgie duoă ce câțiva pacienți s-au infectat cu noul coronavirus.

Informația a fost confirmată de către consiliera în comunicare de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

„Secția își suspendă activitatea. Cei care au fost în contact cu persoanele confirmate sunt plasate în autoizolare. Pacienții în continuare vor fi preluați în secția cardiochirurgia pentru copii”, a precizat Stratulat.

„Noi avem secția de cardiochirugie maturi unde erau internate patru persoane – două femei și doi bărbați, care au suportat intervenții cardiochirugicale. Când trebuiau să fie externați, la doi bărbați a apărut febra. După ce au fost testați s-a depistat că sunt infectați cu COVID – 19. Starea acestora de sănătate este stabilă, practic nu au simptome, o persoană a fost externată acasă și va fi monitorizată de medicul de familie. Totodată, personalul medical al secției este plasat în carantină la domiciliu pentru 14 zile”, a precizat șefa serviciul epidemiologic, Marcela Chilianu din cadrul spitalului Clinic Republican.

În Republica Moldova sunt înregistrate până joi, 9 aprilie, 1 174 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Din numărul total de cazuri, 1 058  sunt cu transmitere locală și 116 cazuri de import. Alte 69 cazuri confirmate sunt înregistrate în stânga Nistrului.

În total, au fost confirmate 317 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-86, asistenţi medicali-108, felceri-24, paramedici- 1, farmacişti-6, personal auxiliar-92 persoane.

Până la ziua de azi, 50 persoane au fost tratate, iar 28 persoane au decedat.