Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sâmbătă, 28 ianuarie - zi…

Sâmbătă, 28 ianuarie – zi lucrătoare pentru bugetari

Foto arhivă

Ziua de sâmbătă, 28 ianuarie, va fi zi lucrătoare pentru bugetari. Astfel, bugetarii vor recupera ziua liberă din 2 ianuarie, declarată zi de odihnă prin Hotărârea aprobată, în decembrie 2022, de Guvern. 

Executivul de la Chișinău a aprobat, pe 28 ianuarie 2022, o Hotărâre potrivit căreia, zilele de 2 ianuarie și 8 mai 2023 vor fi considerate zile de odihnă, urmând a fi recuperate pe 28 ianuarie și 13 mai. Potrivit Guvernului, proiectul a fost elaborat ținând cont de faptul că, în anul 2023, mai multe zile de sărbătoare nelucrătoare, stipulate în Codul muncii, cad în zile de odihnă.

Astfel, autorități administrative centrale, instituțiile publice vor asigura, în zilele declarate lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate. Pentru unitățile din sectorul real al economiei naționale, prezenta hotărâre are caracter de recomandare.

Potrivit prevederilor Codului Muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus/de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de odihnă și de sărbătoare nelucrătoare.

Troleibuzele ș autobuzele din Chișinău vor circula sâmbătă conform orarului din zilele lucrătoare, a anunțat Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze.

subiect-31-nu-974-mmps-2022 by Ziarul de Gardă