Principală  —  IMPORTANTE   —   România a acordat R. Moldova…

România a acordat R. Moldova 500 de autorizații pentru transportul de persoane prin servicii ocazionale neliberalizate

Imagine-simbol

România a acordat R. Moldova 500 de autorizații destinate operatorilor de transport moldoveni pentru efectuarea serviciilor ocazionale neliberalizate. Decizia a fost luată în rezultatul colaborării extraordinare dintre parți și deciziilor din cadrul ședinței Comisiei Mixte moldo-române din luna iunie privind transportul de persoane, anunță Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

În context, ANTA atenționează operatorii de transport rutier despre utilizarea obligatorie, începând cu data de 12 septembrie, a autorizațiilor pentru efectuarea transportului de persoane prin servicii ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României.

Potrivit Agenției, operatorii de transport, care au beneficiat de procedura de informare a autorităților române din punctele de frontieră și de control la efectuarea transportului de persoane în baza autorizațiilor pendulare ale Republicii Bulgaria, de asemenea urmează să solicite autorizații pentru efectuarea serviciilor ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii al României a comunicat despre anularea din data de 12 septembrie curent a autorizării acordate anterior operatorilor de transport în baza solicitărilor ANTA.