Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Roberta Metsola: „Împreună nu există…

Roberta Metsola: „Împreună nu există nimic cu care să nu ne putem înfrunta”

Sursa foto: președinte.md

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Cu acest prilej, șefa statului i-a mulțumit oficialei pentru susținerea acordată R. Moldova, se arată într-un comunicat, duminică, 21 mai.

„Doamna Metsola, bine v-am întâlnit în Moldova Europeană! M-am bucurat s-o salut la Chișinău pe președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și să participăm, alături de cetățenii noștri, la Adunarea „Moldova Europeană”. Din numele tuturor cetățenilor, i-am mulțumit președintei Metsola pentru sprijinul pe care legislativul european l-a acordat R. Moldova de-a lungul timpului. 

Și moldovenii, și Uniunea Europeană – împreună ne dorim și muncim pentru a aduce Europa acasă și a garanta parcursul european ireversibil al țării noastre”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că: „Parlamentul Uniunii Europene a fost întotdeauna de partea cetățenilor noștri, iar astăzi am primit asigurări că Moldova este așteptată în marea familie europeană și vom beneficia de toată susținerea. Moldova europeană înseamnă o țară liberă și prosperă pentru toți oamenii Moldovei, pentru părinții noștri și copiii noștri”.

„Mulțumesc că ai crezut Moldova! Ţine-te bine, fii puternică. Lumea poate auzi inima Europei bătând pe străzile Chișinăului. Moldova va face Europa mai puternică, mai sigură și mai liberă. Vom fi alături de tine tot drumul. Împreună nu există nimic cu care să nu ne putem înfrunta”, a scris președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe pagina sa de Facebook, duminică, 21 mai.

„Sunt mândră să mă adresez mulțimii de 70.000 de oameni puternici, care au inundat străzile capitalei Moldovei, cu un singur mesaj: Moldova aparține Uniunii Europene”, a conchis Metsola.

Sursa foto: Roberta Metsola/Facebook

La Adunarea Moldova Europeană, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a urcat pe scena din Piața Marii Adunări Naționale alături de președinta R. Moldova, Maia Sandu și s-a adresat mulțimii în limba română: „Dragi cetățeni ai Moldovei, dragi europeni! Europa este Moldova, Moldova este Europa. Moldova este gata pentru integrare”.

Sursa foto: Captură de ecran

În cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Dorin Recean și cu președintele Parlamentului Igor Grosu, președinta Parlamentului European a reconfirmat „solidaritatea statelor și a instituțiilor europene în parcursul european pe care s-a angajat țara noastră”, subliniind faptul că „locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, apreciind perseverența autorităților de la Chișinău de a genera rezultate rapide și concrete în ceea ce privește îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la standardele europene”.