Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Restricțiile de circulație au fost…

Restricțiile de circulație au fost ridicate în Chișinău și vor fi reinstalate gradual, odată cu finalizarea Summitului CPE: „Traficul rutier pe traseul Chișinău – Bulboaca este suspendat”

Sursa foto: ZdG

La această oră, restricțiile de circulație au fost ridicate în Chișinău și vor fi reinstalate gradual, odată cu finalizarea Summitului Comunității Politice Europene (CPE), anunță Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Sumitului CPE (GMSS-CPE). Toate delegațiile care vizitează R. Moldova în contextul organizării Summitului se află la Bulboaca.

„Cei 48 de șefi de state și lideri de guverne au ajuns în siguranță la Bulboaca. Perimetrul locației de desfășurare a evenimentului este securizat conform protocoalelor internaționale.

În capitală, traficul a revenit la normalitate. Transportul public circulă pe itinerarele prestabilite de autoritățile locale.

Traficul rutier pe traseul Chișinău – Bulboaca este suspendat pentru mai multe ore. Transportul interurban este redirecționat pe rute alternative, cu excepția ambulanțelor și autospecialelor, care au un regim special de circulație”, anunță GMSS-CPE.

Potrivit organizatorilor evenimentului, unele delegații vor părăsi R. Moldova astăzi, iar o parte din oficiali va rămâne în țară pentru a participa la întrevederile bilaterale de vineri, 2 iunie.

După cum a anunțat zilele trecute ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Nicu Popescu, Summitul CPE se va încheia aproximativ la ora 19:00.

Astăzi, 1 iunie 2023, R. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul reunește, în premieră, 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul are loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. La eveniment participă și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.