Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Restricția care intră în vigoare…

Restricția care intră în vigoare la 1 ianuarie 2019 și vizează toți cetățenii R. Moldova

Sursa foto: pungi-ieftine.ro

De astăzi, 1 ianuarie 2019, intră în vigoare interdicția privind comercializarea, la punctele de vânzare de bunuri, a pungilor de transport, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 microni. Restricția respectivă este prevăzută de Legea cu privire la comerţul interior și este parte a strategiei privind eliminarea definitivă din comerț a pungilor și veselei din plastic până în 2021.

Respectiv, din cu 1 ianuarie 2020, se va interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj, iar începând cu 1 ianuarie 2021, se va interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic foarte subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj.

Altfel, de astăzi magazinelor nu li se permite să vândă cumpărătorilor pungi cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 microni, dar utilizarea acestora în scopuri casnice nu este reglementată, respectiv, este permisă.

Sursa foto: pungi-ieftine.ro