Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Responsabilii din domeniul sănătății, împotriva…

Responsabilii din domeniul sănătății, împotriva organizării Paștelui Blajinilor: „Din păcate, Biserica nu ne-a auzit”

Nicolae Furtună, șeful ANSP

Responsabilii din domeniul sănătății s-au pronunțat împotriva organizării Paștelui Blajinilor, dar preoții oricum ar fi făcut invers, a anunțat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

„Noi, colegii din sănătate, ne-am pronunțat împotrivă. Cu decizie sau fără, cei din Mitropolie erau dispuși să petreacă. Noi am rămas pe aceeași poziție – să nu petrecem. Din păcate, Biserica nu ne-a auzit”, a declarat Furtună în cadrul conferinței de presă săptămânale din 5 iunie.

Până la 4 iunie, în R. Moldova au fost confirmate 9018 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 223 de cazuri în ultimele 24 de ore.

În acest an, printr-o decizie a Mitropoliei Moldovei, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru zilele de 7 şi 8 iunie. În acest context, potrivit unei dispoziției a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, în timpul organizării serviciilor divine de pomenire în cimitire va fi interzis consumul oricăror alimente și băuturi. Totodată, pentru a evita aglomerările, responsabilii de administrarea cimitirelor vor trebui să asigure intrare în cimitir a unui număr limitat de persoane.