Principală  —  IMPORTANTE   —   Reprezentanți ai partidului ȘOR se…

Reprezentanți ai partidului ȘOR se opun intenției poliției de a închide parcul de distracții Orheiland

sursa foto: partidulsor.md

La 28 iunie partidul ȘOR a emis un comunicat de presă în care a indicat că reprezentanți ai poliției au încercat să sisteze activitatea parcului de distracții Orheiland. Astfel, reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” împreună cu reprezentanții administrașiei publice locale dar și vizitatori ai parcului, s-au opus deciziei oamenilor legii.

„Poliția, în frunte cu șeful-adjunct al Comisariatului de Poliție Orhei au încercat duminică să închidă parcul de distracții, făcând trimitere la o hotărâre a Comisiei Extraordinare Excepționale de Sănătate Publică. Ei însă nu au prezentat niciun document semnat sau publicat în Monitorul Oficial, așa cum cere legea”, se arată în comunicat.

În comunicat se arată că polițiștii au blocat inițial intrarea în parc, dar după ce reprezentanții Partidului ȘOR – deputații Marina Tauber și Igor Himici, reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul de Orhei Pavel Verejanu, dar și simpli cetățeni au contestat acest abuz și au prezentat argumente incontestabile că decizia nu este în vigoare, iar inchiderea parcului este un abuz, oamenii legii au cedat.

Oamenii au calificat intenția poliției de a închide parcul OrheiLand drept un abuz din partea guvernării lui Dodon, inclusiv pentru că la Chișinău nu au fost luate asemenea măsuri de restricție, Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu fiind deschise, a mai precizat sursa citată.

sursa video: Facebook/Marina Tauber Oficial

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 – Bâlciuri şi parcuri de distracţii va fi interzisă. O Hotărâre în aceste sens a fost aprobată sâmbătă seara, 27 iunie, de către CNESP.