Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Activitatea zonelor de agrement…

DOC Activitatea zonelor de agrement – bâlciuri şi parcuri de distracţii, interzise. Hotărârea de ultimă oră a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică anunță că activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 – Bâlciuri şi parcuri de distracţii va fi interzisă. O Hotărâre în aceste sens a fost aprobată sâmbătă seara, 27 iunie, de către CNESP

„În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a
sănătăţii publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, la propunerea directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, ca urmare a analizei situaţ iei epidemiologice actuale Comisia naţională extraordinară de sănătate publică,

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 -Bâlciuri şi parcuri de distracţii.
  2. În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite.
  3. Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, vor asigura, revizuirea tuturor hotărârilor/dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova.
  4. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
  5. Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Premierul Ion Chicu a făcut astăzi o postare pe Facebook, în care a venit cu un mesaj către cetățenii care vizitează lanurile de levănțică pe timpul stării de urgență în sănătate publică.

Despre noi, moldovenii…

Nu „v-atingem nici c-o floare”. Și nici cu amenzi, că deja nu mai avem dreptul…

Dar când unii din voi veți fi internați în stare gravă la spital – arătați medicului pozele cu levanțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia „frumosul” din noi.

Sunt sigur, că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plâng că „UE-ul ne-a inchis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”, este mesajul postat de Ion Chicu.

În ultimele zile, rețele de socializare au fost inundate, de către internauți, cu fotografii surprinse în lanurile de levănțică.

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis marți, 23 iunie, să prelungească starea de urgență în sănătate publică până la 15 iulie.

Astfel, restricțiile impuse anterior vor fi menținute, printre acestea fiind: interzicerea aflării în spațiile publice a grupurilor care depășesc trei persoane, organizarea întrunirilor cu participarea a maxim 50 de persoane, interzicerea ceremoniilor și a activităților din cluburile de noapte etc.