Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Poliției, după ce a…

Reacția Poliției, după ce a fost acuzată de Ceban că s-ar face vinovată de ambuteiajele din capitală: „Îndemnăm actorii politici să nu-și facă PR în campania electorală”

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Ion Ceban, acuză Poliția R. Moldova că s-ar face vinovată de ambuteiajele din capitală. Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, candidatul partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN) pentru un nou mandat la șefia capitalei a spus că „agenții de patrulare creează în mod artificial această problemă”.

„(…) Ia uitați-vă ce se face sus. Iar el (agentul de patrulare, n.red.) ține tot rândul acesta de mașini. Vedeți ce este acolo? Uitați-vă cum el dirijează ca să creeze ambuteiajele în mod intenționat, în loc să facă așa ca dintr-un nod în altul să nu existe probleme (…). De câte ori am spus că Poliția este una dintre cei mai implicați între problemele care există în trafic. Pe de-o parte nu le rezolvă, iar pe de altă parte le creează. Astea sunt indicații cu certitudine pentru că acum este făcut în mod intenționat această campanie capitală a ambuteiajelor (…)”, a spus Ceban.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a declarat că au fost retrase toate echipajele de poliție care defluidizează traficul rutier, urmând a fi ridicate dronele „pentru a arăta situația reală și cum se circulă fără implicarea oamenilor legii”.

„(…) Este regretabil că se arată o stradă liberă care duce spre centrul capitalei și nu ieșirile din oraș unde se circulă cu mare dificultate, mai ales în orele de vârf. Precizez că semafoarele din capitală nu sunt sincronizate între ele, or colegii noștri implicați la defluidizarea traficului comunică prin stațiile radio despre străzile și intersecțiile unde se necesită degajarea traficului. Recomandăm administrației publice locale ca atunci când elaborează anumite proiecte de infrastructură să se consulte cu Poliția pe aspect de siguranță rutieră, or aceasta este problemă de bază a ambuteiajelor din capitală. Îndemnăm actorii politici să nu-și facă PR politic în campania electorală pe seama Poliției, dar să-și îndeplinească fiecare instituție atribuțiile funcționale”, a spus Diana Fetco.

Odată cu începutului noului an școlar, pe străzile din capitală se formează în mod constant ambuteiaje lungi.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. În 2022, Ceban a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională” și că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.