Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția MSMPS, după ce doi…

Reacția MSMPS, după ce doi medici din Chișinău au fost infectați cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova a venit cu o reacție, după ce doi medici au fost infectați cu COVID-19 în urma contactului cu pacienții. Astel, printr-un comunicat, Ministerul susține că personalul medical a fost instruit împreună cu experții OMS.

,,Protecția lucrătorilor medicali este prioritară în actuala situație epidemiologică la COVID-19 în Republica Moldova. 

Ministerul împreună cu experții OMS au instruit personalul medical din instituțiile strategice desemnate în tratamentul pacienților cu COVID-19, care se află pe prima linie în luptă cu virusul și continuă să instruiască medicii și asistentele medicale din toate celelalte instituții medicale din țară. La fel, tot personalul medical este asigurat cu echipamente de protecție”, susține MSMPS.

Totodată, Ministerul Sănătății a solicitat instituțiilor mass-media ,,de a nu face senzații și de a respecta dreptul la viața privată a personalului medical”.

Doi medici din Chișinău a fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” și un doctor care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

La ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 80 de cazuri de infectare cu noul coronavirus din cele 670 de teste efectuate în laboratorul Agenției Naționale de Sănătate publică.