Principală  —  IMPORTANTE   —   Medic reanimatolog de la Spitalul…

Medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican, infectat cu coronavirus. Alți șase doctori, în carantină

simbol

Un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către ofițera de presă a instituției medicale, Mădălina Țurcanu, declarând că la ora actuală nu ne poate oferi mai multe detalii.

Directorul Spitalului Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a oferit pentru PROTV mai multe informații despre cazul respectiv.

,,Doctorul era de gardă când starea unei paciente s-a agravat și a fost nevoit să o treacă la respirație dirijată, a intubat-o. După cum descriu cei din China, Coreea, acesta este cel mai riscant moment când poate să se molipsească medicul, atunci cand are loc intubarea pacientului”, a declarat directorul Spitalului Clinic Republican.

Anatol Ciubotaru a menționat că medicul a fost testat pozitiv acum două zile. În tot acest timp, lucrătorul medical a interacționat cu alți colegi de ai săi, dar și cu fiica acesteia. Potrivit lui Ciubotaru, copila nu a fost infectată.

,,Medicii care au fost în tură cu ea sunt în carantină la domiciliu. Restul lucrează fără probleme. Cu părerere de rău, după cele întâmplate dumneaei a plecat acasă. Are o fetiță de 9 ani. Peste câteva zile a venit la lucru și avea febră, și i s-au luat probe. Fetița este spitalizată acum, la fel i s-au luat probe și sunt negative. Copila se simte bine”, a mai spus șeful spitalului jurnaliștilor de la PROTV.

Acesta este al doilea medic din Chișinău care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. La ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 80 de cazuri de infectare cu noul coronavirus din cele 670 de teste efectuate în laboratorul Agenției Naționale de Sănătate publică.