Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Ministerului Apărării de la…

Reacția Ministerului Apărării de la Chișinău, după ce serviciile de informaţii americane au declarat că Rusia se pregătește să cucerească teritoriile dincolo de Donbas, până la Transnistria

Ministerul Apărării al Republicii Moldova face apel la opinia publică de a evita orice speculații și a nu scoate din context declarațiile Directorului Comunității de Informații din SUA, Avril Haines. Asta spun reprezentanții Ministerului Apărării de la Chișinău după ce directoarea serviciilor naţionale de informaţii (DNI) din SUA Avril Haines a declarat că Putin „se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina”, iar obiectivele sale se extind dincolo de regiunea Donbasului, având ambiţia de a-şi impune controlul până la regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

„Autoritățile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare și schimb de informații cu partenerii țării noastre, inclusiv SUA. Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viața și siguranța cetățenilor este prioritatea noastră.Nota explicativă a Ministerului Apărării vine în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, a informat despre potențiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.Ministerul Apărării atenționează că scoaterea din context a declarațiilor oficialei americane creează stări de neliniște și frică în societate și cheamă la calm și discernământ”, menționează reprezentanții Ministerului Apărării.

Serviciile de informaţii americane susţin că Putin „se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina”, iar obiectivele sale se extind dincolo de regiunea Donbasului, având ambiţia de a-şi impune controlul până la regiunea separatistă moldoveană Transnistria, a declarat directoarea serviciilor naţionale de informaţii (DNI) Avril Haines, pentru Congres, scrie Bloomberg.

Serviciile de informaţii americane susţin că Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit, iar obiectivele sale se extind cu mult dincolo de regiunea estică a Donbasului, unde armata rusă este în prezent concentrată după ce a fost respinsă de forţele ucrainene din Kiev în primele săptămâni ale războiului.

Serviciile de informaţii americane susţin că Putin se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina: „Putin vrea să mute războiul dincolo de Donbas, către Transnistria”