Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   R. Moldova și Ucraina își…

R. Moldova și Ucraina își vor oferi anual câte 40 de burse de studii în baza unui acord

40 de burse, pentru diferite cicluri de studii, vor fi acordate anual de R. Moldova și Ucraina, în baza Acordului semnat între cele două state privind cooperarea în domeniul învățământului superior.

Acesta prevede acordarea anuală, pe bază de reciprocitate, a 25 de burse pentru studii de licență sau master, 10 – pentru studii de doctorat și 5 burse pentru realizarea stagiilor științifice și pentru personalul didactic.

Acordul are scopul de a dezvolta relațiile de cooperare bilaterală între R. Moldova și Ucraina în domeniul învățământului superior și de a crea oportunități de pregătire și perfecționare a specialiștilor de înaltă calificare pe diferite domenii ale economiei.

Totodată, se urmărește încurajarea colaborării ambelor state prin elaborarea de proiecte comune în cadrul programelor Uniunii Europene, Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, UNESCO și ale altor organizații internaționale.

Acordul dintre R. Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul învățământului superior a fost semnat la 6 decembrie 2022, în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Kiev.