Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova și Japonia vor…

R. Moldova și Japonia vor coopera în domeniul vamal. Acordul, aprobat de Guvern – DOC

Sursa foto: ziarulnational.md

R. Moldova și Japonia vor coopera în domeniul vamal. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 30 martie, Acordul dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul Japoniei privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal.

Potrivit autorităților R. Moldova, scopul Acordului este consolidarea relațiilor de colaborare și asistență reciprocă între administrațiile vamale din R. Moldova și Japonia pentru eficientizarea luptei împotriva încălcărilor legislației vamale care prejudiciază securitatea publică și interesele economice, fiscale, sociale, culturale, de sănătate publică și comerciale ale ambelor state, precum și pentru asigurarea securității lanțului comercial internațional de aprovizionare.

„Tratatul va avea un impact pozitiv asupra protecției intereselor economice ale R. Moldova și dezvoltării economiei țării. Aprobarea Acordului va asigura eficientizarea interacțiunii și coordonării activităților administrațiilor vamale ale R. Moldova și Japoniei, în vederea securizării frontierelor ambelor state și facilitării schimburilor comerciale”, se arată în document.

Acordul a fost semnat la Chișinău pe 20 ianuarie 2022 pentru o perioadă nelimitată și va intra în vigoare în prima zi a lunii a doua care urmează datei la care părțile contractante și-au notificat reciproc, prin schimb de note diplomatice, finalizarea procedurilor necesare în acest scop.