Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Protestul feministelor: „Sexismul ne fură…

Protestul feministelor: „Sexismul ne fură șansele”

Ziua de 8 matie, pe lângă cuvin­tele fru­moase și mul­ți­mea de flori pe care le oferă băr­ba­ții, mai e Ziua Inter­națio­nală a Feme­i­lor, a feme­i­lor care au drep­turi egale, liber­ta­tea de a se exprima, de a trăi și lucra, fără a fi dis­cri­mi­nate. Cu acest îndemn s-au adu­nat de Ziua Inter­națo­nală a Femeii, câțiva tineri, femei și băr­bați care au mers prin cen­trul capi­ta­lei, amin­tind tre­că­to­ri­lor des­pre ega­li­ta­tea de gen, pen­tru care au lup­tat feme­ile cu mai bine de 100 de ani în urmă. Orga­ni­za­to­rii marșului femi­nist din R. Mol­dova „Sexismul ne fură șansele” au vrut să schimbe per­ce­pţia mol­do­ve­ni­lor, de obi­cei nega­tivă, faţă de curen­tul femi­nist.

„Dife­ren­țele noas­tre bio­lo­gice nu jus­ti­fică și nu cre­ază dife­rențe soci­ale, pen­tru care am putea fi dis­cri­mi­nate. Vrem drepturi și oportunități egale”, a decla­rat Vic­to­ria Apos­tol, una din­tre orga­ni­za­toa­rele eve­ni­men­tu­lui.

Marşul este orga­ni­zat de Gru­pul de Ini­ţi­a­tive Femi­niste din Mol­dova. Acesta al doilea marș femi­nist orga­ni­zat în R. Mol­dova.