Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Protest: Microbuzele din capitală nu…

Protest: Microbuzele din capitală nu vor circula în dimineața zilei de 24 februarie

Imagine-simbol

Companiile de transport care operează rutele de microbuz din capitală anunță protest. Astfel, în dimineața zilei de 24 februarie, până la ora 10.00, șoferii de microbuze nu vor ieși la muncă.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, rutele de autobuz și troleibuz vor fi suplinite luni pentru a depăși situația.

„Pentru a evita eventualele întârzieri, vă îndemn să planificați mâine cu rezervă timpul de ieșire din casă pentru deplasarea la serviciu, sau pentru însoțirea copiilor la școală, grădiniță. Rog să vă deplasați în măsura posibilităților cu troleibuzele și autobuzele, liniile cărora vor fi suplinite. Noi vom întreprinde o serie de acțiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor și cartierelor unde vor fi sistate microbuzele. Astfel, unități suplimentare de troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi iar frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz va fi mărită”, a scris primarul Ceban pe pagina sa de Facebook.

Acțiunea șoferilor este organizată în semn de protest față de refuzul majorării tarifului la călătoriile cu microbuzul. Aceștia solicită dublarea tarifelor pentru o călătorie cu microbuzul sau subvenționarea transportatorilor privați.

De cealaltă parte, Ion Ceban declară că prețul nu va fi majorat până când companiile de transport nu vor accepta câteva condiții, printre care se numără contracte noi cu municipalitatea, crearea de condiții bune în transportul public, respectarea graficului, a taxării electronice și a biletului unic electronic.